Gitarr för nybörjare

Har man inte spelat gitarr tidigare är det givetvis svårt att välja ett instrument åt sig själv eller någon annan, inte minst därför att utbudet fullkomligen har exploderat över de senaste åren. det finns gitarrer ifrån ett par hundringar till tusentals kronor varav det är svårt att veta vad det egentligen är man behöver. Vi gjorde den här guiden för dig som går i tankarna om att utveckla en ny hobby och känner dig osäker på vilken som skulle passa dig bäst eller, respektive den du är i färd att köpa en gitarr till.

Det finns ett par misstag många gör när man köper en gitarr den första gitarren.

Ett av de vanligaste är att nybörjaren köper akustisk eller en klassisk gitarr när man egentligen önskar sig en elektrisk. Det är så klart inte slutet på världen, men man måste ju misstänka det skulle påverka vem som helst motivation om man önskade sig en bmx i julklapp och får istället en vanlig cykel. Visst, båda för dig framåt, men de som hade tänkt sig att cykeln skulle vara för något mer än bara ett transport kommer sannolikt att tappa motivationen på sikt eftersom man gissningsvis  hade tänkt att den skulle vara någonting mer än ett praktiskt färdmedel.

Det andra misstaget nybörjare tenderar till att göra är att inte förstå skillnaden emellan en stålsträngad och nylonsträngad gitarr. Utöver själva strängarna så är den nylonsträngade gitarren bäst lämpad för flamenco och klassisk musik medans den stålsträngade göra sig bra kring en lägerbrasa eller rockkonsert. Den klassiska gitarren skall man om man följer boken plocka medans man spelar den stålsträngade med ett plektrum.

Vi har skrivit ett par guider för att hjälpa dig på traven till ett första gitarrköp som du hittar här: Akustisk Gitarr, Elgitarr, Tillbehör, Barn gitarr

 

Dela det här: