Gitarrböcker – Vår topp 5 lista

Gitarrböcker är ett tämligen populärt sätt att lära sig spelar gitarr. Vi rekommenderar ett par populära titlar som passar både nybörjare och mer avancerade gitarrister.

Gitarr 1 är en lättläst gitarrbok som vänder sig mot nybörjare och barn i första hand. Boken är skriven av KG Johansson, Anders Norén och Jan-Olof Eriksson som är erkända gitarrinstruktörer med flera titlar inom ämnet. Du får lära dig noter, ackord och att tabba. CD-skiva medföljer. Boken riktar sig till nybörjare i alla sammanhang och man får lära sig att kompa, sjunga och spela melodier på gitarr.

Antal sidor: 63

Pris 220:- Klicka för att komma till butiken

Spela elgitarr från början. Nu kan du äntligen spela elgitarr utan att tvånget att lära dig spela akustisk gitarr först. I denna bok får du lära dig allt som är typiskt med en elgitarr så som att spela komp, rytmer, solon och melodier. Alla låtar kommer med noter som sedan utvecklas under bokens gång där du tillslut får lära dig kompskisser och ackord. Boken är upplagd så att du får en bra progression i ditt utvecklande och du får ett bra tempo i ditt elgitarrspel.

Pris: 359:-  klicka för att komma till butiken

Talangskolan. I denna bok lär du dig att spela gitarr. Du får tio enkla lektioner om hur du kommer igång på riktigt. Boken visar dig vägen från hur du håller ett plektrum till hur du drar det första ackorden i ditt första gitarrsolo.

Boken är pedagogiskt utformad där du följer varje lektion och övar in varje moment så du lär dig de tio färdigheter som krävs för att bli en skicklig gitarrist.

Pris: 117:-  Klicka för att komma till butiken

444 låtar är en bok för dig som kan grunderna i gitarr och vill ha en bred sångbok. Boken innehåller precis som titeln skvallrar om, 444 låtar som passar att spelas oavsett sammanhang. Boken innehåller allsånger, poplåtar, schlager, julsånger, barnvisor, kärleksvisor  och fler visor.

Antal sidor: 248

Pris: 196:- Klicka för att komma till butiken

Lär dig att spela gitarr av Phil Capone är något av en inofficiell bibel inom gitarrkretsar.  Rentav finns det musiker som spelat gitarr i 20 år som fortfarande bär med sig den här boken, eftersom den behandlar grunderna till att lära sig spela gitarr. Passar bäst den som redan har förkunskap. Boken är på svenska, men har en låtlista som är av  mer internationell karaktär och passar även vuxna som barn. CD-skiva medföljer. Du får lära dig tabba, kompa och ackord.

Antal sidor: 256

Pris: 132:- Klicka för att komma till butiken

Vissa skulle säga världen har rört sig framåt, det är digitala gitarrskolor som gäller nu framför gitarrböcker. Vi håller inte riktigt med utan tycker du skall välja det du känner dig mest komfortabel med, eller varför inte köra en kombination? Vill du veta mer om gitarrskolor online titta på våra rekommendationer

Dela det här: